Termaat motoren Hertogstraat 74
Nijmegen Centrum
Infolijn 024 322 9575Openingstijden
Bekijk onze winkel van binnen
Routeplanner naar de winkel
Officieel Yamaha dealer Facebook pagina Twitter pagina Aangesloten bij Bovag

Nieuws

Nieuwe Yamaha MT-09 2017 bij Termaat motoren

04-10-2016 - De nieuwe MT-09: The Dark Side of Japan never sleeps
De zeer enthousiast ontvangen MT-09 is uitgegroeid tot dé benchmark onder de Naked Bikes. Dit baanbrekende model is krachtig, wendbaar, innovatief en opwindend, en heeft de motorfietswereld wakker geschud. De MT-09 voert de verkooplijsten in heel Europa aan en groeide uit tot één van Yamaha's bestverkopende motorfietsen, waardoor Yamaha sinds eind 2015 dankzij dit model de Europese verkoopstatistieken aanvoert.
Voor 2017 hebben de ontwerpers van Yamaha deze Hyper Naked trendsetter een nog dynamischer uiterlijk gegeven en tegelijk de prestaties en het sensatieniveau naar nog grotere hoogten gebracht. Dankzij zijn agressieve nieuwe styling en verbeterde technologie blijft de nieuwe MT-09 grenzen verleggen en iedere sensatiebeluste rijder boeien en inspireren.
Nieuwe MT-09: Eyes of Darkness
The Dark Side of Japan never sleeps. Achter deze sluier van de duisternis gaat een dynamische kracht schuil. Met beide ogen wijd open is deze potente Hyper Naked voorbestemd om verder te kijken dan The Dark Side of Japan. Dankzij vervaarlijk uitziende nieuwe 'twin-eye' LED koplampen, een dynamische nieuwe styling, geavanceerde elektronica en Assist en Slipper Clutch (A&S) houdt de nieuwe MT-09 de eer van de MT-familie hoog.
Agressief ogende 'twin-eye' LED koplampen
Het radicaal vormgegeven front van de MT-09 is beïnvloed door de compromisloze styling van het topmodel, de MT-10. Het agressieve, nieuwe LED 'twin-eye' koplampdesign springt meteen in het oog en benadrukt de krachtige uitstraling, de compacte bouw en de lichtvoetigheid van deze machine.
De schuingeplaatste 'twin-eye' koplampen zijn voorzien van twee LED lampen en de krachtige nieuwe frontpartij omvat de volle breedte van de upside-down voorvork. Hierdoor oogt deze machine niet alleen bijzonder compact, maar krijgt hij tevens een uitdagende en compromisloze uitstraling.
Slanke contourlampen onder de nieuwe 'twin-eye' koplampen benadrukken de intimiderend ogende vormgeving van de MT-09, en een paar strak vormgegeven 'winglets' volgen de lijnen van de koplampunit en versterken de charismatische uitstraling.
Voor 2017 zijn de multifunctionele instrumenten dichter bij de nieuwe koplampunit geplaatst om een uniformer geheel te creëren en de richtingaanwijzers bevinden zich nu aan weerszijden van de radiateur.
Ultracompacte achterzijde
Het nieuwe ultracompacte ontwerp van de achterzijde versterkt het Hyper Naked postuur van de MT-09 en benadrukt de fraaie agressieve uitstraling. Voor 2017 is het opwaarts lopende subframe 30 mm ingekort, en het kortere oplopende achterdeel is voorzien van nieuwe zijroosters, die de indruk van lichtvoetigheid en wendbaarheid accentueren.
Het karakteristieke en dynamische uiterlijk van deze ultieme Hyper Naked is onder meer te danken aan het nieuwe, geïntegreerde driedimensionale LED achterlicht. Dit heeft een zogenaamd 'twin apex' design, dat van bovenaf gezien de vorm van een 'M' heeft.
De MT-09 heeft tevens een nieuw ontworpen zadel. Dit is platter en 5 mm hoger dan voorheen, en is speciaal gevormd om de rijder tijdens remmen, accelereren en het nemen van bochten stevig op zijn plaats te houden.
Op swingarm gemonteerd spatscherm
Ter aanvulling van het kortere achterdeel is het 2017 model voorzien van een geheel nieuw op de swingarm gemonteerd achterspatscherm en een kentekenplaathouder met aan één kant een lichtgewicht steun van smeedaluminium. Deze MT-09 is de eerste Yamaha die van dit ontwerp profiteert. Vanaf de achterzijde en van opzij gezien zorgt dit vernieuwde achterdeel voor een compactere, lichtgewicht uitstraling die het gevoel van kracht en wendbaarheid benadrukt.
Scherper, krachtiger en compacter design
De ontwerpers van Yamaha hebben de nieuwe MT-09 niet alleen een geheel nieuw uiterlijk gegeven, ook hebben zij een aantal belangrijke kenmerken zorgvuldig aangepakt. Het resultaat mag er zijn: ze benadrukken de compacte uitstraling van de machine en roepen een sterk gevoel van brute kracht op.
De radiateur is voorzien van nieuwe zijvinnen en samen met de grotere, op de tank gemonteerde luchthappers ziet de brute MT-09 er nu nog beter uit. Zij versterken bovendien het gevoel van compacte mechanische schoonheid dat zo typerend is voor Yamaha's Hyper Naked.
Assist en Slipper Clutch (A&S)
Een van de belangrijkste prestatie verhogende wijzigingen voor de 2017 MT-09 is de overname van een nieuwe Assist en Slipper Clutch (A&S) die de algehele sportieve rijervaring verbetert en MT-09 rijders een aantal serieuze voordelen oplevert.
De Assist en Slipper Clutch (A&S) is voorzien van speciaal ontwikkelde 'assist and slipper' nokken en nieuwe, stijvere veren. Hierdoor grijpt hij steviger aan bij het wegrijden vanuit stilstand en bij tussenacceleraties.
Het belangrijkste van deze koppeling is echter dat deze bijdraagt aan stabiele prestaties van het chassis bij krachtig afremmen op de motor. Door de ongewenste effecten van een groot negatief koppel en overmatig remmen op de motor te minimaliseren, biedt deze nieuwe Assist en Slipper Clutch (A&S) meer controle en een vriendelijker rijkarakter bij snel terugschakelen. Daarbij is de 20% lichtere bediening van de hendel prettig voor de rijder.
Quick Shift Systeem (QSS)
Dankzij zijn hoge, lineaire koppel, compacte afmetingen en wendbare chassis, is de MT-09 gemáákt voor de ultieme rijsensatie. Voor 2017 is dit revolutionaire Hyper Naked model voorzien van een Quick Shift Systeem (QSS), waarmee de rijder sneller en soepeler zonder koppeling kan opschakelen.
Het ontwerp van dit nieuwe mechaniek is gelijk aan dat van de meervoudig bekroonde YZF-R1. Een sensor op de schakelstang onderbreekt tijdelijk het aandrijfkoppel wanneer er wordt opgeschakeld, wat een efficiëntere én meer opwindende acceleratie door de versnellingen oplevert.
Hoogwaardige voorwielophanging
De nieuwe MT-09 is tevens voorzien van een hoogwaardige voorwielophanging. De upside-down voorvork met een diameter van 41 mm is nu voorzien van een nieuwe versteller voor de ingaande slag in de linker voorvorkbuis, en de bestaande dempingsfunctie voor de uitgaande slag bevindt zich in de rechterbuis. Doordat de mechanismen voor de ingaande en uitgaande slag in aparte vorkbuizen zijn ondergebracht, kan de stromingssnelheid van de hydraulische olie worden geoptimaliseerd, met als voordeel een betere verstelbaarheid en consistentere prestaties.
Nieuw vormgegeven uitlaatdemper
Met zijn 'twin-eye' koplampen, zijn 'winglets' en het compacte achterzijde straalt de 2017 MT-09 pure kracht, compactheid en wendbaarheid uit. Niets ontsnapt aan Yamaha's aandacht voor detail. Zelfs de uitlaatdemper voor 2017 is gewijzigd. Deze is nu platter en heeft een nieuwe eindkap die bijdraagt aan de gespierde uitstraling en de mechanische schoonheid van de MT-09.
Compacte en lichtgewicht 850cc driecilindermotor
Het is vooral aan de compacte en lichtgewicht 850cc driecilindermotor van de MT-09 te danken dat deze Hyper Naked zo'n opwindende en aantrekkelijke motorfiets is om op te rijden. Dit motorblok is voorzien van gesmede zuigers en uit het midden geplaatste cilinders, en mede dankzij de speciale crossplane technologie beschikt de rijder van de MT-09 over een grote hoeveelheid rauw, lineair koppel, wat een essentieel is voor het sensationele en plezierige karakter. De motor van de 2017 MT-09 is voorzien van een nieuwe Assist en Slipper Clutch (A&S) en Quick Shift Systeem (QSS), en voldoet volledig aan de EU4-normen.
Uitgebreid assortiment originele accessoires
De MT-09 is met zijn toonaangevende allrounderspotentieel een van de veelzijdigste Naked Bikes in zijn klasse, en Yamaha introduceert een aantal nieuwe en bestaande originele accessoires voor de 2017 MT-09.
Alle huidige en toekomstige eigenaren van een Hyper Naked kunnen online de virtuele Yamaha van hun dromen ontwerpen met de My Garage app. Met de marktintroductie van de nieuwe MT-09, kunnen klanten hun ultieme MT in prachtige 360 graden 3D samenstellen met behulp van een groot aantal nieuw ontwikkelde en bestaande accessoires.

Nieuwe belangrijkste kenmerken van de MT-09

Nieuw vormgegeven 'twin-eye' LED koplampen

LED contourverlichting en 'winglets'

30 mm kortere achterzijde met geïntegreerd 3D-achterlicht

Vernieuwd zadel, platter en 5 mm hoger

Achterspatscherm/kentekenplaathouder met steun aan 1 kant

Assist en Slipper Clutch (A&S)

Quick Shift Systeem (QSS)

Hoogwaardigere voorwielophanging

Uitlaatdemper met plat vlak en nieuw vormgegeven eindkap

Instrumenten geïntegreerd in koplampunit

Zijvinnen aan radiateur en grotere luchtinlaten

Voorste richtingaanwijzers verplaatst naar weerszijden van radiateur

Kleuren

Night Fluo

Race Blue

Tech Black

Beschikbaarheid

December 2016

BEKIJK ALLES