Termaat motoren Hertogstraat 74
Nijmegen Centrum
Infolijn 024 322 9575Openingstijden
Bekijk onze winkel van binnen
Routeplanner naar de winkel
Officieel Yamaha dealer Facebook pagina Twitter pagina Aangesloten bij Bovag

Nieuws

Arai rx7 gp rc carbon

20-05-2011 - De RX-7 RC is een combinatie van de gerenommeerde motorhelm RX-7 GP en de GP-6 RC, de carbon autohelm die speciaal voor de Formule 1 is ontwikkeld. De carbonfiber buitenschaal is met de hand vervaardigd. Als basismateriaal is gekozen voor een extra sterk carbonfiberweefsel, dat afkomstig is van vliegtuigbouwer Boeing. Hiermee werd een structuur gemaakt die bestaat uit elf lagen carbonfiber met een Peripheral Belt, een extra verstevigingsgordel die boven het vizier langs loopt. Met behulp van Arai`s Resin plus Zylon hars werd hiervan een oersterke, superlichte vezelversterkte kunststofschaal gemaakt.


De binnenschaal van de RX-7 RC is vervaardigd met de unieke EPS techniek, waarbij de uit 1 stuk vervaardigde schaal vijf verschillende stijfheidszones kent voor optimale schokabsorptie. Tevens is de helm voorzien van een uitneembaar DryCool interieur. Verder is de RX-7 RC voorzien van het nieuwe SAI vizier met extra brede vizieropening, een diffuser ventilatiesysteem en een aerodynamische Air Wing spoiler.


De RX-7 RC helm is zowel ECE2205 als SNELL M2010 goedgekeurd. Daarmee is het de lichtste helm ter wereld die ooit een SNELL M2010 goedkeuring kreeg! Een veelvoorkomende verschijning zal de RX-7 RC echter niet worden, want er worden er slechts 300 per jaar van geproduceerd. Wie een RX-7 RC helm bezit, weet dus zeker dat hij een bijzonder exclusieve helm draagt!

Direct leverbaar. Wij hebben een zeer grote collectie Arai helmen op voorraad!

BEKIJK ALLES